Η ιστορία του Ίφιτου

6/4/2015
Η ιστορία του Ίφιτου

O Α.Ο.Α ΙΦΙΤΟΣ ιδρύθηκε το 1992 ύστερα από παρότρυνση του τότε δημάρχου Σταυρούπολης Μπαρούτα Σπύρου, ώστε να προφυλαχθούν τα 3 γήπεδα στην Α. Ηλιούπολη που είχαν γίνει χώρος διακίνησης ναρκωτικών. Μετά από μεγάλες προσπάθειες των ανθρώπων του ομίλου τα γήπεδα καθαρίστηκαν, βάφτηκαν, βελτιώθηκε ο περιβάλλων χώρος και άρχισαν να λειτουργούν με την ομάδα του ΙΦΙΤΟΥ προσφέροντας έτσι πρώτος ο όμιλος μας μαθήματα τένις στις δυτικές συνοικίες.

Το 1999 μετά από ενέργειες του προέδρου μας, κ. Γιαγκούδη Σταύρου, εξασφαλίστηκε επιχορήγηση και ξεκίνησε η κατασκευή των αποδυτηρίων. Η ολοκλήρωση των αποδυτιρίων έγινε με συνδρομές των μελών και τη βοήθεια της Ένωσης μας.

Το 2004 μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε για τον σύλλογο μας η τοποθέτηση φουσκωτού από την Ομοσπονδία ύστερα από τις επιτυχίες που είχαν οι αθλητές μας, ώστε να μην χάνονται οι προπονήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες. Την απόφαση για την παραχώρηση των γηπέδων για να τοποθετηθεί το φουσκωτό την πήρε ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Σταυρούπολης. Τα έξοδα τοποθέτησης του φουσκωτού δεν βάρυναν τον δήμο Σταυρούπολης καθώς και η συντήρηση του όλα τα χρόνια.

Πρόσφατα ο σύλλογός μας ανακατασκεύασε το εξωτερικό γήπεδο με έξοδα του ομίλου από λαχειοφόρες αγορές και συνδρομές μελών , τοποθέτησε καινούργιους προβολείς, στυλοβάτες και δίχτυα των γηπέδων και περιποιήθηκε τον περιβάλλων χώρο. Καθαρίσαμε και βάψαμε με ειδικά υλικά τα 2 κλειστά γήπεδα, ώστε να μην γλιστρούν, γιατί η κατάσταση τους ήταν απαράδεκτη με συνέπεια να τραυματίζονται οι αθλούμενοι. Όλα αυτά τα χρόνια τα γήπεδα συντηρούνται από έσοδα μελών του ομίλου εκτός του ρεύματος και του νερού που μας παρέχει ο δήμος του Παύλου Μελά.